Grondwerk

Allereerst beginnen wij met het slopen en leeghalen van de bestaande tuin. Hierbij houden wij, op uw verzoek, rekening met het hergebruik van oude materialen en beplanting.

grondwerk

Het grondwerk kan bij Klasens Hoveniers zowel handmatig als machinaal worden uitgevoerd, afhankelijk van de omstandigheden van het terrein.

 

Vijvers

Vijvers en waterpartijen en het zetten van schuttingen, pergola's en prieeltjes

Vervolgens worden de contouren van het detailontwerp uitgezet en worden de hoogteverschillen aangebracht. Als deze stap is afgerond kan worden begonnen met bijvoorbeeld het plaatsen van schuttingen, het metselen van muurtjes en het aanleggen van water elementen. Dit worden ook wel de "dode materialen" genoemd

vijver1

vijver2

Voordat aan de (sier) bestrating wordt begonnen wordt er eerst gezorgd dat, indien er een sproeisysteem moet komen, het sproeisysteem wordt geplaatst. Dit om de bestrating niet weer los te hoeven halen voor het instaleren.

 

Bestrating

Wanneer dit allemaal gerealiseerd is wordt de (sier) bestrating aangelegd. In diverse patronen, diverse formaten en verschillende stenen met elkaar gecombineerd. Bestrating is een bepalend onderdeel van de tuinvormgeving.

bestrating

Grind

Als u kiest voor grind, zoals bij een onderhoudsvrije (Japanse-) tuin, wordt eerst gezorgd dat het stuk grond onkruidvrij en glad wordt gemaakt. Hierna wordt het anti-worteldoek over het stuk grond gelegd en worden er gaten in het doek gemaakt waar de planten worden gepoot. Het doek wordt zo dicht mogelijk tegen de plant aangewerkt zodat er zo min mogelijk kans bestaat dat het onkruid langs de plant naar boven komt. Als dit klaar is wordt het grind gelijkmatig verdeeld over het anti-worteldoek.

grind

Beplanting

Beplanting en aanleg van het gazon

Als laatste planten wij de bomen, de struiken en het gras: het groene geraamte van de tuin. Bodembedekkers en (perk)plantjes maken het geheel af en zorgen voor een fleurige sfeer.

beplanting

Bemesting

Om te zorgen dat al dit groen de juiste voedingsstoffen krijgt is het van groot belang dat deze vanaf het begin goed bemest worden. Ook hierover geven wij u graag een gedegen advies.

Gras

Oplevering

Nadat alle werkzaamheden zijn uitgevoerd en alles keurig is afgewerkt, vindt de oplevering van uw tuin plaats. Tijdens de oplevering van uw tuin worden alle onderdelen nagelopen en wordt advies gegeven over het onderhoud van uw tuin.

Kunstgras

Na vele aanvragen voor het leggen van kunstgras, hebben wij vorig jaar voor het eerst kunstgras geïntroduceerd op de beurs in het Expo Centre te Hengelo. Ook hier waren de mensen zeer enthousiast. Inmiddels een jaar verder, maar ook vele tuinen aangelegd met kunstgras verder wordt het tijd om hier wat meer aandacht aan te besteden aangezien het steeds toegankelijker wordt voor veel mensen. De reden dat veel mensen geïnteresseerd zijn in kunstgras is dat er te weinig tijd is om een gazon bij te houden. Aangezien hier veel tijd en energie in moet worden gestoken om het er mooi uit te laten zien. En dan nog zit je met problemen zoals te veel schaduw, of juist weer te veel zon waardoor het gewenste resultaat dan nog niet bereikt wordt. Ook zijn steeds meer mensen op de hoogte van de vooruitgang die het kunstgras de laatste jaren heeft geboekt. Het kunstgras van UC Sportec is nauwelijks nog van echt gras te onderscheiden.

De voordelen van kunstgras:

Kunstgras is minstens zo breed toepasbaar als natuurlijk gras en heeft in de meeste gevallen zelfs duidelijke meerwaarde:

  • Geen harde zandplekken onder speeltoestellen voor kinderen
  • Geen door chloor uitgebeten vergeeld gras langs het zwembad
  • Geen modderige en doorweekte standplaatsen op campings
  • Geen intensief onderhoud op drukke verkeerspleinenen
  • Geen geluidsoverlast door het wekelijks maaien van bedrijfspanden
  • Het ziet er altijd goed uit, je hebt geen last meer van te veel schaduw of te veel zon.
  • Het is onderhoudsvrij en supersterk waardoor u op langere termijn al snel goedkoper uit kunt zijn dan met natuurlijk gras.
  • Het kan snel aangelegd worden en heeft niet veel onderhoud nodig (denkt u hierbij aan het nooit meer maaien, kunstmest strooien, sproeien, kanten knippen, mos bestrijden etc.)
  • Het is bijna niet meer van echt gras te onderscheiden en het voelt zacht aan.

PLAATJE

Het aanleggen:

Om kunstgras op de juiste manier aan te leggen dient men met een aantal dingen rekening te houden. Omdat kunstgras een hele lange levensduur heeft is het van groot belang om te zorgen voor een goede ondergrond en eveneens gebruik te maken van goed materiaal om de randen af te werken. Het zou zonde zijn als na verloop van tijd het kunstgrasmateriaal er nog goed uit ziet maar dat uw gazon is gaan verzakken of dat het gebruikte materiaal voor de randen is vergaan.

PLAATJE

Het aanleggen van kunstgras kan voor een groot deel vergeleken worden met bestraten. Eerst dient een laag van minimaal 5 cm geel zand te worden aangebracht (aangetrild) en wij adviseren om het kunstgras tegen een rand aan te leggen. Dit is om het gele zand te scheiden van de zwarte grond en om te voorkomen dat onkruid ontstaat aan de rand van uw gazon. Bij het verwijderen van dit onkruid bestaat de kans dat u zand meeneemt en uw gazon na verloop van tijd gaat verzakken. De randen kunnen aangelegd worden met verschillende materialen. Bij bestratingen wordt vaak gebruik gemaakt van opsluitbandjes. Wij hebben goede ervaringen met kunststof plinten en paaltjes. Deze zijn heel eenvoudig op maat te maken en het materiaal is zeer buigzaam zodat ieder gewenste vorm gemaakt kan worden.

Uw gazon kan op elk gewenst formaat geleverd worden. Het materiaal is zeer eenvoudig in iedere vorm te snijden en ook kan iedere breedte en lengte worden verkregen door stukken met elkaar te verlijmen. Indien dit verlijmen op de juiste wijze wordt uitgevoerd zullen naderhand geen naden te zien zijn.

Bij het regelmatig betreden van het kunstgras zullen de vezels plat gaan liggen. Dit is eenvoudig te voorkomen door het gras in te strooien met kwartszand of rubber instrooimateriaal.

Voor een uitgebreide leg-instructie kunt u contact met ons opnemen.

Voor voorbeelden van kunstgras kijk onder het kopje Welkom, Voorbeeld Tuinen, Kunstgras.

Voor meer uitgebreide informatie klikt u op de folder hieronder

PLAATJE